Pozdravljeni na spletni strani centra FMR PLUS.

Odpiralni čas : Kliknite tukaj
  Kontakt : 01 569 23 00

Fizikalna terapija

NEUROMIOTERAPIJA

Neuromioterapija ali suho iglanje bolečih mišičnih točk je tehnika pri kateri zbadamo miofascialne prožilne točke z tanko iglo. Miofascialne prožilne točke so posamezna žarišča v mišici ali mišični ovojnici, ki so zaradi preobremenitev ali poškodb prekomerno vzdražene. Navadno to občutimo kot napetost oz. bolečino v določenem predelu telesa. Te točke so izredno občutljive na pritisk in pogosto izzovejo preneseno bolečino. Namen suhega iglanja je zmanjšanje mišične napetosti in bolečine.

acupuncture

KINEZIOTERAPIJA

Nudimo individualne terapevtske vaje.

ELEKTROTERAPIJA

  • STIMAWELL (srednje frekvenčna elektroterapija-Sistem StimaWELL®120MTRS (SW) je inovacija na področju električne terapije, razvita in zasnovana je na podlagi kombinacije raznolikih najnovejših tehnologij.
    SW je blazina z 12 kanalno dinamično globinsko električno stimulacijo in združuje blagodejno srednjefrekvenčno električno stimulacijo in toplotno terapijo.

Uporabljamo jo za:
-protibolečinsko terapijo
-vadbo hrbtnih mišic
-globinsko sprostitveno masažo in
-toplotno terapijo. SW omogoča prilagajanje parametrov posamezniku. Izbrani program z ustreznimi parametri lahko shranimo in nato izvajamo iste terapije tudi pri nadaljnih stimulacijah ali pa terapijo prilagodimo.
dsc_5696jpg

  • DD/IF/VIF/ TENS (nizkofrekvenčna elektroterapija),

ELEKTROSTIMULACIJA MIŠIC

S pomočjo nizko frekvenčnih električnih tokov povzročimi mišično krčenje in tako po poškodbah ali operacijah povečamo in vzdržujemo mišično maso in moč.

MAGNETOTERAPIJA

Magnetoterapija je uporaba pulzirajočega magnetnega polja, ki celice v telesu dodatno oskrbi s kisikom, kar pospeši in izboljša celično presnovo ter poveča zmanjšano napetost celične membrane. Celična membrana v takem stanju je bolj propustna za kisik, hranilne snovi in vodo, zato velja magnetoterapija za naravno zdravilno regeneracijsko terapijo pri različnih poškodbah in stanjih.

TERAPEVTSKI ULTRAZVOK

Terapevtski ultrazvok je zdravljenje z energijo zvočnega valovanja visoke frekvence, ki ga človeško uho ne zazna. Ultrazvočno valovanje vpliva na celice in molekule v telesu ter povzroča njihovo gibanje. Terapevtski ultrazvok ima glede na nastavitve mikromasažni in toplotni učinek, ki je zaželjen pri obravnavanju različnih kroničnih vnetnih procesov in pred raztezanjem napetih struktur. Nižje jakosti ultrazvoka so zaradi manjšega toplotnega učinka primerene tudi za zdravljenje akutnih stanj in poškodb mišic, ligamentov in kit.

ELASTIČNI TERAPEVTSKI TRAKOVI 

Kinesio trakovi so posebni trakovi s nanešenim lepilom s katerimi nekoliko privzdignemo kožo in podkožno tkivo, s čimer povečamo prostor med mišico in kožo. Na ta način je omogočena sprostitev pritiskov na živčne receptorje in posledično zmanjšanje bolečine ter povečanje pretoka krvi in limfe.

Close up of patients shoulder with applied pink and blue kinesio tape in bright office

FOTOBIOSTIMULACIJA

Zdravljenje s svetlobo dopolnjuje zdravljenje različnih bolezni in poškodb. Uporabljamo svetila z LED diodami (light emitting diodes), v spektru rdeče in NIR (Near Infra Red) svetlobe. S svetlobo natančno določenega spektra stimuliramo regenarativne procese v celičnih strukturah, učinki pa se nadaljujejo na celični, tkivni in sistemski ravni.

Fotobiostimulacija se uporablja za:

zmanjšanje mišično skeletne in nevrogene bolečine,
okrevanje po mišično skeletnih poškodbah,
izboljšanje celjenja ran in opeklin,
mehčanje brazgotin ter še za določene druge indikacije.

dsc_5690jpg

Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, se strinjate z uporabo piškotkov. Več informacij

Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, se strinjate z uporabo piškotkov.

Zapri